Komoly felfordulást okozott a királyi udvarban Harry és Meghan bejelentése

II. Erzsébet királynő arra kérte az udvari személyzetet, hogy találjanak megoldást arra a helyzetre, hogy Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő szerdán bejelentették, visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaiként eddig ellátott szerepüktől, írja a BBC

Brit sajtóbeszámolók szerint a hercegi házaspár bejelentése komoly sokkot és meghökkenést okozott a királyi udvarban, mivel Harry nem tárgyalt előzetesen tervéről egyik családtagjával sem. 

Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

Harry és Meghan szerda este arról írt, hogy a jövőben megosztva, hol az Egyesült Királyságban, hol pedig Észak-Amerikában, azaz feltehetően Kanadában kívánnak majd élni. 

A BBC udvari tudósítója szerint a királyi család kifejezetten zaklatott a történtek miatt, és ugyan voltak beszélgetések a házaspár jövőjével kapcsolatban, azok még korai stádiumban voltak. A döntés ellenére Harry herceg a hatodik marad a trónörökösök sorában. 

Múlt októberben a házaspár beszélt már arról, hogy komoly gondot okoz nekik a rájuk irányuló médiafigyelem, karácsonykor pedig Kanadába utaztak fiúkkal, hogy a jövőjükön gondolkozzanak. 

A sajtóban megjelent találgatások szerint a hercegi pár váratlan bejelentése mögött a Sun című bulvárlap cikke állhat, amelyben szerdán azt pedzegették, hogy a 2020-as évet Kanadában töltheti Harry és felesége. A BBC elemzése szerint ez megmagyarázhatja azt is, hogy miért történt meg ennyire gyorsan a bejelentés, melyet egyelőre több kérdés, mint ahány válasz kísér. 

Abban a legtöbb elemzés egyetért, hogy Harry sosem tudta megszokni a média érdeklődését, illetve a címével járó felhajtást, és régóta elvágyódhatott az udvarból. A pár azt is bejelentette, hogy többet nem fognak részesülni az uralkodócsalád életét közpénzből finanszírozó alapból, és anyagi függetlenségre fognak törekedni. A pár ezen kívül megfogja tartani a nemrég 2,4 millió fontból felújított ingatlant Frogmore-ban, hogy legyen egy otthonuk Angliában is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó