Ötmillió forintos kártérítést kapott a munkás, aki egy panelház hatodik emeletéről zuhant le

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy ötmilliós kártérítést kapott korábbi munkaadójától az a szerelő, aki három éve zuhant le egy panelház hatodik emeletéről Budapesten. A balesetben akkor súlyosan megsérült, de így is szerencséje volt, mert a virágágyásba esett, és ezért élte túl a zuhanást. 

A munkás szerint azért esett le, mert nem volt heveder a felszerelésükben. Elhitte kollégáinak, hogy nem kell biztosítókötél, mert úgy gyorsabban haladnak. A férfi eleinte kilencmillió forintos kártérítést követelt a munkaadójától, a cég pedig sokáig nem ismerte el a felelősségét, sőt, a férfi ügyvédje szerint azzal vádolták a munkavállalót, hogy ő maga ugrott ki, mert öngyilkos akart lenni. 

A bíróság végül arra jutott, hogy a munkáltató nem biztosította a munkavégzéshez alapvetően szükséges eszközöket, ezért ötmillió forintos kártérítést ítéltek meg. A rendőrök még mindig nyomoznak az ügyben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!