Kanadába repült Meghan hercegné, miközben teljes a felfordulás a brit királyi udvarban Harryék váratlan bejelentése miatt

Tbg
külföld
2020 január 10., 09:48

Meghan hercegné máris Kanadába ment, két nappal azután, hogy férjével, Harry herceggel bejelentették, radikálisan máshogy képzelik el az életüket, mint ahogy a brit királyi hercegségek általában: saját lábra szeretnének állni, és visszalépnének a brit királyi család magas rangú tagjaiként eddig ellátott szerepüktől.

Csütörtökön az is kiderült, hogy a királyi családot nemcsak váratlanul, de fájdalmasan is érte a hír, hiszen Harry és Meghan senkivel sem osztották meg terveiket azok publikálása előtt.

A BBC királyi családi tudósítóira hivatkozva azt írja, Erzsébet királynő folyamatosan kapcsolatban van a párral, hogy megoldást találjanak a helyzetre: Harryék ugyanis nem minden jogosultságról és felelősségről mondanának le, de hogy pontosan, milyen keretek között képzelnék el a kint is, bent is állapotot, több kérdést vet fel egyelőre, mint választ.

Harry hatodik az öröklődési rangsorban, az tehát egyelőre nem nyomja a brit királyi család vállát, hogy kinek a fejére kerüljön a korona, idősebb testvére, Vilmos egyelőre a befutó. (A cikkben korábban hercegnő szerepelt hercegné helyett, ami pontatlan elnevezés Meghan esetében, elnézést, javítottuk.) (BBC)