Kanadába repült Meghan hercegné, miközben teljes a felfordulás a brit királyi udvarban Harryék váratlan bejelentése miatt

Meghan hercegné máris Kanadába ment, két nappal azután, hogy férjével, Harry herceggel bejelentették, radikálisan máshogy képzelik el az életüket, mint ahogy a brit királyi hercegségek általában: saját lábra szeretnének állni, és visszalépnének a brit királyi család magas rangú tagjaiként eddig ellátott szerepüktől.

Csütörtökön az is kiderült, hogy a királyi családot nemcsak váratlanul, de fájdalmasan is érte a hír, hiszen Harry és Meghan senkivel sem osztották meg terveiket azok publikálása előtt.

A BBC királyi családi tudósítóira hivatkozva azt írja, Erzsébet királynő folyamatosan kapcsolatban van a párral, hogy megoldást találjanak a helyzetre: Harryék ugyanis nem minden jogosultságról és felelősségről mondanának le, de hogy pontosan, milyen keretek között képzelnék el a kint is, bent is állapotot, több kérdést vet fel egyelőre, mint választ.

Harry hatodik az öröklődési rangsorban, az tehát egyelőre nem nyomja a brit királyi család vállát, hogy kinek a fejére kerüljön a korona, idősebb testvére, Vilmos egyelőre a befutó. (A cikkben korábban hercegnő szerepelt hercegné helyett, ami pontatlan elnevezés Meghan esetében, elnézést, javítottuk.) (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér