Két nőt is követett és megpróbált megerőszakolni egy palesztin férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek az ellen a palesztin származású férfi ellen, aki két nőt is követetett az utcán majd szexuálisan bántalmazni akart még 2018-ban - szól a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye. Az ügyészség az elkövetőt szexuális erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádirat szerint a 32 éves férfi a hajnali órákban kezdett követni egy nőt a III. kerületben, akit a társasház aulájába lépve a férfi a földre nyomott és meg is ütött. A nőnek sikerült kiszabadulnia a férfi kezei közül, és könnyű testi sérülésekkel megúszta.

Az eset néhány hónappal később is megismétlődött egy másik nővel, akit a XIII. kerületben követett majd próbált meg megerőszakolni egy lépcsőházban. A nő ellenállt a támadásnak és könnyű testi sérüléseket szerezve kilökdöste a férfit az ajtón. 

A férfi kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A vádlott 2019 szeptemberéig letartóztatásban volt, ezt követően a bíróság döntése alapján bűnügyi felügyelet alá került.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.