Tízezrek tüntettek a maffia ellen Olaszországban

A dél-olaszországi Foggiában több tízezres tömeg tüntetett a maffia ellen.

A megmozdulást a Libera nevű maffiaellenes mozgalom szervezte, miután a városban a maffiához köthető gyilkosságokat és merényleteket követtek el.

A foggiai tüntetésen dél-olaszországi települések polgármesterei mellett a civil társadalom képviselői, diákok és fiatalok vettek részt Puglia tartományból.

Giuseppe Conte olasz kormányfő, aki maga is Foggiában született, támogatásáról biztosította a tüntetést. „A szabadság, törvényesség és igazságosság védelmét tűzték zászlajukra a tüntetők” - mondta. Szerinte a maffia terrorja ellen a lakosok egységes fellépésére van szükség.

Az olasz nyomozóhatóságok szerint az utóbbi 30 évben a maffiához köthető 300 gyilkosságot követtek el Foggiában, a bűntények 80 százalékában nem sikerült az elkövetőket felelősségre vonni.

Az dél-olaszországi térség legtehetősebb régiójának számító Pugliában egymással rivalizáló klánok versengenek a befolyásért. A leghírhedtebb olaszországi maffiaszervezetek a calabriai 'Ndrangheta, a szicíliai Cosa Nostra és a nápolyi Camorra. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.