Trump: Amerikai igazságot szolgáltattunk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: SAUL LOEB/AFP

Kasszem Szulejmani megölésével „életeket mentettünk és

amerikai igazságot szolgáltattunk”

- mondta Donald Trump amerikai elnök ohiói kampányeseményén ünneplő közönség előtt.

A Toledo városban rendezett esemény kiemelt témája volt Szulejmani meggyilkolása a Guardian tudósítása szerint. Trump elutasított a demokraták kritikáit, melyek szerint nem volt joga elrendelni a dróncsapást. Azt mondta, Szulejmani szervezte a bagdadi amerikai nagykövetség elleni, erőszakos tüntetéseket decemberben, ezután pedig merényleteket tervezett amerikai célpontok ellen a Közel-Keleten - de erről nem árult el további részleteket. 

Aktívan tervezett újabb támadásokat, komolyan méregette a nagykövetségeinket, nemcsak a bagdadit, de megállítottuk, mondta Trump.

Az elnök csütörtökön beszélt először erről a nagykövetség ellen tervezett merényletről. Ezzel együtt újabb szankciókat vetettek ki Iránra.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó