Újabb magyarázat van arra, hogyan semmisülhetett meg Jeffrey Epstein első öngyilkossági kísérletét rögzítő videó

Jeffrey Epstein cellatársának ügyvédje által indított eljárás adhat újabb magyarázatot arra, hogyan tűnhetett el az a videofelvétel, amely Jeffrey Epstein haláláról készült a börtönben: egyszerűen elnézték a cellaszámot, amikor Epstein halála után lementették a cellakamera által rögzített felvételt.

Az ügyészség ezt azután ismerte el, hogy Epstein cellatársának ügyvédje egy másik eljárásban kikérte ezeket a felvételeket: azt akarta ugyanis bebizonyítani ügyfeléről, a gyilkossággal vádolt volt rendőrről, Nicholas Tartaglionéról, hogy segíteni próbált a kiskorúak elleni szexuális erőszakkal és szexpartik szervezésével vádolt Epsteinnek, miután öngyilkosságot kísérelt meg.

Epstein kétszer próbálkozott öngyilkossággal, miután letartóztatták: először július 25-én, majd augusztusban, és ez utóbbit már nem élte túl.

Az első öngyilkossági kísérletről készült felvételeket a börtön visszatartotta, most kiderült, hogy azért, mert elnézték, és rossz cellából származó felvételt mentettek le, ismerte el az ügyészség. Epsteint ezután szigorúbb megfigyelés alá helyezték, de ennek ellenére meghalt. Két börtönőr ellen is eljárás indult, amiért nem ellenőrizték a férfi celláját.

Jeffrey Epstein tanárként kezdte pályafutását New Yorkban, majd az üzleti életben folytatta, ahol elképesztő kapcsolatokat épített ki, és mint utóbb kiderült, szexpartikat szervezett, ahová fiatalkorú lányokat szervezett be. Ismerősei közé tartozott Donald Trump jelenlegi és Bill Clinton valamikori amerikai elnök. 

(BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér