Élvezzék ki ezt a napot, mert egy hétig ennél nem lesz jobb időnk!

Magyarország aktuális időjárása 2020. január 11-én reggel 7 óra 40 perckor.Grafika: OMSZ

Nem kecsegtet túl sok jóval a meteorológia a következő napokra - már ha valaki nem kifejezetten rajongója a se nem hideg, se nem meleg, ködös felhős téli szürkeségnek -, úgyhogy élvezzék ki ezt a napot, mert az OMSZ még értelmezhető, hétnapos előrejelzése szerint ma lesz csak napsütés. Vasárnap köd, onnantól felhők takarják majd el a napot, ami ma várhatóan országszerte kisüt, a legtöbb fényre a Kelet-Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén számíthatunk.

Délelőtt a Tiszántúlon még fagypont közelében alakul a hőmérséklet, míg a Dunántúlon 4-7 fok között. Délutánra már Szeged környékén is felmelegszik eddig, és már csak az ország legészakkeletibb szegletében marad fagyközeli a hőmérséklet.

Estére mindenhol fagypont közelébe ereszkedik majd a hőmérséklet, vasárnap hajnalban pedig mnusz 4 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Pécs környékét leszámtva, ahol csak 0 fok körül.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.