Új börtönbe költöztették a pedofil Pell bíborost, mert drónról próbálták lefilmezni

Egy távoli, különösen jól őrzött börtönbe költöztették át a Melbourne központjában lévő lakhelyéről George Pellt, az ausztrál püspököt aki 2018-ben kapott hatéves börtönbüntetést azért, mert a kilencvenes években szexuálisan zaklatott két 13 éves ministránsfiút. Ezzel ő a legmagasabb rangú, ilyesmi miatt jogerősen elítélt katolikus pap. 

Pellt azért költöztették el, mert valaki drónt reptetett miatta afölé a börtön fölé, ahol egy éve tölti a büntetését és ahol az egyik kertrész virágainak locsolását és gondozását bízták rá. Azt feltételezik, hogy le akarták fotózni és filmezni, majd jó pénzért értékesítették volna a felvételeket.

(via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér