Videósztár akart lenni, fehér porból csíkot húzott a rendőrautó motorháztetejére, aztán felszívta a bátonyterenyei férfi

A Zsaruellátó nevű fb-oldalra került fel először az a videó, amin az látható, amint egy férfi - mint utóbb kiderült Bátonyterenyén - valami fehér, porszerű anyagot szór egy rendőrautó motorháztetejére - miközben feltehetőleg a videó készítője folyamatosan sürgeti, hogy “siessé má, siessé!”- majd csíkot formál belőle és egy szívószállal felszívja az orrába. Egyenesen a RENDŐRSÉG feliratról. Majd azt mondja, hogy 

Boldog új évet!

A jelenetsor annyira abszurd, hogy a kortárs netes videókon edzett ember még akkor is kapásból kamut kiált, ha nem szakmájánál fogva gyanakvó újságíró. 

Ehhez képest egyelőre úgy tűnik, hogy tényleg AZ történhetett. 

A zsaruellátó ugyanis azt is kiposztolta, hogy a felvétel teljes, vágatlan verzióját eljuttatták a rendőrségnek, azok pedig nem sokkal később arról számoltak be, hogy 

“A bátonyterenyei nyomozók 2020. január 6-án elfogták a 33 éves férfit, akinél a végrehajtott ruházatátvizsgálás során kábítószergyanús, fehér színű porral szennyezett szívószálat és alufóliadarabokat találtak, és foglaltak le. A rendőrkapitányság épületébe előállított férfit kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.”

Ha ezek után kiderülne, hogy a fickó mondjuk sütőport szívott, akkor félhivatalosan is ő lesz az egyik legnagyobb magyar troll. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér