A Netflix több Oscar-jelölést hozott össze, mint bármelyik nagy hollywoodi stúdió

Írtunk mi is arról hétfőn, hogy kialakult az idei Oscar-díjra esélyesek végső mezőnye. Azóta elkészült a stúdiószintű összesítés is, és ez elég szépen megmutatja, hogyan alakul át a szemünk láttára a filmipar. Idén ugyanis a legtöbb jelölést nem valamelyik nagy múltú stúdió, hanem a Netflix húzta be, 24 jelöléssel. 

A Netflix sikerét tovább hangsúlyozza, hogy a fontosabb kategóriákban is vannak erős versenyzőik: a legjobb film kategóriában például a Martin Scorsese-féle Az ír, illetve a Noah Baumbach rendezte Házassági történet versenyezhet majd.

A streamszolgáltató legnagyobb dobása Az ír lett, a filmet tíz kategóriában jelölték, hasonlóan a Volt egyszer egy Hollywoodhoz és az 1917-hez. A legtöbb jelölést amúgy a Joker kapta. A Netflixtől  a Házassági történet mellett a Két pápa kapott még több kategóriában is jelöltést. 

A Netflix térnyerését sokan nézik nem jó szemmel az amerikai filmszakmában, de az Oscar-jelölések ennek ellenére arról tanúskodnak, hogy a cégnek sikerült betörnie a filmvilág élbolyába. 

Közvetlenül a Netflix után a 20th Century Fox és a Fox Searchlight stúdióit összefogó Disney jött, 23 jelöléssel, (a vállalatóriásról nemrég részletesen is írtunk), majd a Sony, amelyik 20 jelöléssel áll a harmadik helyen. Az Universal 13 jelölést kapott, de ebből tízet az 1917. A Warnernél hasonló a helyzet, 12 jelölésükből 11-et a Joker szállított. (Hollywood Reporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó