A Joker kapta a legtöbb Oscar-jelölést

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bejelentették az idei Oscar-jelöléseket, ahol sajnos nincs idén magyar jelölt. 

A legtöbb díjra a Jokert jelölték (11), a második helyen Az ír áll 10 jelöléssel. Történelmet írt a dél-korai Élősködők, Bong Joon-ho filmje, amit hat kategóriában is jelöltek, köztük a legjobb nemzetközi és a legjobb film díjára. A 25 éves Saoirse Ronant negyedszerre jelölték Oscarra, először 13 éves korában jelölték a Vágy és vezeklésben nyújtott alakításáért.

A legjobb film díjára összesen kilenc filmet jelöltek, ezek az alábbiak:

  • Ford v. Ferrari
  • Az ír
  • Jojo Nyuszi
  • Joker
  • Kisasszonyok
  • Házassági történet
  • 1917 (Sam Mendes filmje, ez nyerte a legjobb dráma díját az idei Golden Globe-on.)
  • Volt egyszer egy Hollywood
  • Élősködők

A legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték Tom Hankset, Anthony Hopkinst, Al Pacinót, Joe Pescit és Brad Pittet.  A legjobb női mellékszereplő jelöltjei: Kathy Bates, Laura Dern, Scarlett Johansson, Florence Pugh, Margot Robbie. 

A legjobb rendező kategória jelöltjei: Bong Joon Ho a Parazitákért, Sam Mendes az 1917-ért, Todd Phillips a Jokerért, Martin Scorsese Az írért, és Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywoodért. 

A legjobb színésznő díj jelöltjei: Cynthia Erivo, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan, Charlize Theron és Renée Zellweger. A legjobb színész kategóriában pedig ők versenyeznek idén: Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Adam Driver, Jonathan Pryce és Joaquin Phoenix.

A teljes lista ide kattintva olvasható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó