Nem jött össze az Oscar-jelölés Tóth Barnabás filmjének

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyar idő szerint hétfő délután jelentették be az Oscar-díjak jelöltjeit, ezek közül számunkra idén a nemzetközi film kategória volt a legizgalmasabb, ahol esélyes volt az Akik maradtak, Tóth Barnabás filmje. Az alkotás még felfért a legjobb 10-nek fenntartott, szűkített listára, de az öt legjobb közé sajnos már nem jutott be. (Korábban ezt a kategóriát idegen nyelvű filmnek hívták, tavaly döntöttek úgy, hogy átnevezik.) 

Tóth Barnabás nem először jutott az Oscar-díj közelébe: tavaly is a tíz legjobb között volt Susotázs című rövidfilmje. A legjobb nemzetközi (korábban idegen nyelvű) film kategóriában eddig két magyar film, a Szabó István rendezésében készült Mephisto és Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia nyert. 

Az idei, 92. Oscar-gálát helyi idő szerint február 9-én, vasárnap, délután öttől rendezik (magyar idő szerint hétfő hajnali fél 1-től). 

A jelöltek teljes listája ide kattintva olvasható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó