Ez neked tél?: Így néz ki egy szibériai helikopter, miután ráfújt egy gejzír

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kamcsatkai félsziget déli csúcsa közelében található a 2322 méter magas, igen szép, ráadásul aktív Mutnovszki vulkán, ami nemcsak füstölögni szokott, de egy rakás gejzír is található a kürtőjében.

Ennek a csúcsáról, vagyis a kráter pereméről kellett kimenteni egy 14 felnőttből és 4 gyerekből álló túrázó csapatot. Az orosz, főleg moszkvai turisták nem vitték túlzásba a testedzést: egy MI-8-as helikopterrel érkeztek a vulkán csúcsára, hogy onnan nézegethessék a lélegzetelállító tájat. Miközben nézelődtek az egyik közeli gejzír gőzoszlopot lőtt a levegőbe, amit egy hirtelen szélroham a helikopterük felé fújt. A végeredmény? Egy látványos jéghelikopter:

A pillanatok alatt ráfagyott jég olyan vastag volt, hogy azt nem tudták eltívolítani, cserébe közeledett az alkonyat és egy hóvihar, így helikopteres segítséget kértek.

A sztori vége happy end lett, mindenkit épségben hozott le a mentőcsapat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér