Ez neked tél?: Így néz ki egy szibériai helikopter, miután ráfújt egy gejzír

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kamcsatkai félsziget déli csúcsa közelében található a 2322 méter magas, igen szép, ráadásul aktív Mutnovszki vulkán, ami nemcsak füstölögni szokott, de egy rakás gejzír is található a kürtőjében.

Ennek a csúcsáról, vagyis a kráter pereméről kellett kimenteni egy 14 felnőttből és 4 gyerekből álló túrázó csapatot. Az orosz, főleg moszkvai turisták nem vitték túlzásba a testedzést: egy MI-8-as helikopterrel érkeztek a vulkán csúcsára, hogy onnan nézegethessék a lélegzetelállító tájat. Miközben nézelődtek az egyik közeli gejzír gőzoszlopot lőtt a levegőbe, amit egy hirtelen szélroham a helikopterük felé fújt. A végeredmény? Egy látványos jéghelikopter:

A pillanatok alatt ráfagyott jég olyan vastag volt, hogy azt nem tudták eltívolítani, cserébe közeledett az alkonyat és egy hóvihar, így helikopteres segítséget kértek.

A sztori vége happy end lett, mindenkit épségben hozott le a mentőcsapat.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!