Fertőzés miatt műtétek maradnak el az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben

Egészségügy
2020 január 13., 12:21

Az Index egy olvasójának beszámolója alapján ír arról, hogy elmaradnak a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten. A lap információi szerint , az érintett osztályokon hányós-hasmenős fertőzés nehezíti a gyógyítást.

Az intézet Facebookon közölte, hogy az intézményben múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat  a neurológiai osztály egyik emeletén.

link Forrás

Az intézet közli továbbá: „A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk”. 

Arról, hogy milyen fertőzésről van szó és mikorra tolják a műtéteket, későbbre ígértek tájékoztatást. A Facebook-poszt alatti kommentekből az is kiderül, hogy a fertőzés a járóbeteg-ellátást nem érinti.