Musk szerint a Teslák hamarosan tudnak majd beszélni az utcán sétáló emberekkel

A Tesla vezére, Elon Musk Twitteren osztott meg egy rövid videót arról, ahogy egy Model 3-as Tesla elhajt egy járókelő mellett, az autóból pedig megszólal egy hang, hogy 'ne csak bámulj ott, hanem pattanj be!'. Musk a videó mellé azt írta, hogy a Teslák nemsokára fognak tudni beszélni az emberekkel, ha az autó sofőrje ezt akarja majd.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Teslákat elkezdik felszerelni külső hangszórókkal, ezt ugyanis megkövetelik azok a biztonsági előírások, melyek arra kötelezik az elektromos autók gyártóját, hogy mesterséges zajforrással egészítsék ki túl halk járműveiket. Egy újabb posztban Musk pedig arról írt, hogy a most bejelentett funkciót össze lehet majd kötni a Teslákban jelenleg is meglévő biztonsági rendszerrel, ami a belső hangrendszer segítségével riasztja el a tolvajokat. 

A rövid videón látható hangüzenet a Verge szerint ráadásul egybecseng Musk régóta dédelgetett tervével, hogy a Teslák majd egyszer működjenek egy önvezető taxiflottaként, és amikor a tulaj éppen nem vezeti a Tesláját, akkor az autó induljon el utasok után bóklászva, minden fuvarral pénzt keresve a tulajának. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér