Tartós, sűrű köd

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jó reggelt kívánok! Mondanám, hogy szép reggelre ébredtünk, de ez időjárási szempontból nem volna igaz - már ha valaki nem kifejezett rajongója a fagyos ködnek.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. január 13-án hajnali 5:50-korGrafika: OMSZ

Most ugyanis az van, és az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ne is nagyon számoljunk azzal, hogy csak úgy felszáll. A kiadott elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés alapján országszerte mindenhol legalább hat órán át tartó ködre számíthatunk.

Ebben nagy szerepe van annak, hogy hazánk időjárását anticiklon alakítja. Vagyis nagy változásra ne számítsanak az előző napihoz képest: ma is borult, hideg időnk lesz. Délelőtt az észak-nyugati végeken talán előbukkanhat a nap, így ott fagypont fölé melegedhet a hőmérséklet. Az ország nagy részén viszont borult lesz, és fagyos.

Némi enyhülésre csak a Dunántúlon számíthatunk. A nap ugyan ott se süt ki, de legalább 1-2 fokig felmelegedhet a levegő. Az ország keleti felében azonban egész nap marad a fagy.

Az előrejelzések alapján nagyon másra nem számíthatnk a héten. Péntekig gyakorlatilag ugyanilyen időnk lesz, tartós faggyal és borultsággal, mígnem a hétvégén valamilyen formában, jellemzően ónos esőként vagy hóként már csapadékkal is számolnunk kell.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér