Vádat emeltek a férjét halálra gázoló nővel szemben

bűnügy
2020 január 13., 07:48

Erős felindulásból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség egy szeged környéki faluban élő nővel szemben. Az asszony 2017 decemberében egy veszekedés során ült autóba, majd gázolt át az elé ugró férjén, aki halálos sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a házaspár kapcsolata a férj alkoholizmusa és agresszivitása miatt hosszabb ideje megromlott. A sértett 2017. december 27-én délután is italozott, majd bántalmazta, fojtogatta a vádlottat. A nő ki tudott térni a támadás elől, az autó kulcsát magához véve kirohant a házból. Beült az autóba, majd "a támadás miatti tudatszűkült állapotban" nagy gázt adva elindult.

A dértett elé lépett. A vádlott elütötte, ettől a férfi a motorháztetőre zuhant. A nő továbbhajtott, és amikor fölhajtott a műútra, a férfi a kocsi elé zuhant. A nő ráhajtott, majd fékezés nélkül tovább haladva magával vonszolta áldozatát egészen addig, amíg az út túloldalán a padkán fennakadt a testén. Gázt adva próbált menekülni, de az autó kerekei kipörögtek. A férfi belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség szerint amennyiben a vádlott azonnal fékezett volna, a férfi nem halt volna meg, ezért vádolták meg emberöléssel. (Via MTI)