Viccből kért csak segítséget egy autóban utazó kislány Kaliforniában

Ezt a cetlit lobogtatta a kislány anyja kocsijának hátsó ülésérőlFotó: California Highway Patrol - public domain

Kétségbeesett autósok riasztották szombaton a kaliforniai autópályarendőrséget, miután azt látták, hogy egy, a sztrádán haladó autó hátsó ülésén egy kislány kézzel írt segélykérő üzenetet lobogtat. "Segítség, ez a nő nem az anyám! Segítség!" - állt a papíron.

Az autópályarendőrség nagy erőkkel reagált a bejelentésre, a kocsit végül hat egység vette üldözőbe, hogy aztán egy viszonylag kockázatos akcióban megállítsák és átvizsgálják.

Ekkor derült ki, hogy a lány egyszerűen jó tréfának találta a felirat lobogtatását, valójában minden rendben volt, az a nő is az anyja volt, akivel utazott. Neki amúgy fogalma se volt róla, hogy a lánya mivel szórakozik a kocsi hátsó ülésén.

A rendőrök nem vették túl jól a poént. "Emlékeztessen ez minden szülőt arra, hogy milyen fontos tudniuk, mit csinálnak a gyerekeik a hátsó ülésen. Hat egységünket foglalta le ez a riasztás, elvonva őket a valódi munkától" - írták közleményükben. (Via The Sacramento Bee)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér