Viccből kért csak segítséget egy autóban utazó kislány Kaliforniában

külföld
2020 január 13., 08:59
Ezt a cetlit lobogtatta a kislány anyja kocsijának hátsó üléséről
photo_camera Ezt a cetlit lobogtatta a kislány anyja kocsijának hátsó üléséről Fotó: California Highway Patrol - public domain

Kétségbeesett autósok riasztották szombaton a kaliforniai autópályarendőrséget, miután azt látták, hogy egy, a sztrádán haladó autó hátsó ülésén egy kislány kézzel írt segélykérő üzenetet lobogtat. "Segítség, ez a nő nem az anyám! Segítség!" - állt a papíron.

Az autópályarendőrség nagy erőkkel reagált a bejelentésre, a kocsit végül hat egység vette üldözőbe, hogy aztán egy viszonylag kockázatos akcióban megállítsák és átvizsgálják.

Ekkor derült ki, hogy a lány egyszerűen jó tréfának találta a felirat lobogtatását, valójában minden rendben volt, az a nő is az anyja volt, akivel utazott. Neki amúgy fogalma se volt róla, hogy a lánya mivel szórakozik a kocsi hátsó ülésén.

A rendőrök nem vették túl jól a poént. "Emlékeztessen ez minden szülőt arra, hogy milyen fontos tudniuk, mit csinálnak a gyerekeik a hátsó ülésen. Hat egységünket foglalta le ez a riasztás, elvonva őket a valódi munkától" - írták közleményükben. (Via The Sacramento Bee)