Elcsalt 160 millió forintnyi adót a Mészáros & Felcut Kft

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pompás cégnevet szúrt ki a legnagyobb adótartozást felhalmozó magyar cégek feketelistáján a G7 gazdasági lap. A Mészáros & Felcut Kft-től összesen 440 millió forintot követel a NAV, amiből 160 millió a be nem fizetett adó, a többi pedig az emiatt járó pótlék és büntetés.

Fiatal, 2017. tavaszán alapított vállalkozásról van szó, ami a nevébe rejtett sugalmazás ellenére nem felcsúti, hanem gyömrői, vagyis a központja, ami egy családi ház, 80 kilométerre esik a híres Fejér megyei településtől.

“A vállalat főtevékenysége a vegyes termékkörű nagykereskedelem, de papíron foglalkoznak mindenféle közúti gépjármű adásvételével, illetve mezőgazdasági termékek, építési anyagok, bútorok, háztartási áruk, de még hajó és repülőgép nagykereskedelmével is. Legalábbis elvileg, a cég tényleges működéséről ugyanis lényegében semmit nem lehet tudni.” - írja a G7. 

A tavaly májusban kényszertörölt cég eddig egyszer sem adott be adóbevallást. Gazdát viszont cserélt. Még csak hét hónapja létezett, amikor az alapító tulajdonos Ódor László eladta azt Gödöllei Csabának a 3 millió forintos alapító tőkéhez képest 300 ezer forintért.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér