Mark Hamill törölte magát a Facebookról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Twitter-posztban jelentette be a Star Wars-univerzumban Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, hogy törölte a Facebook-accountját.

“Annyi csalódott vagyok, hogy Mark Zuckerberg többre tartja a profitot, mint az igazságosságot, hogy a Facebook-accountom törlése mellett döntöttem. Tudom, hogy ez magasebb szempontból kit érdekel, de jobban fogok aludni az este”

- twitelte ki Hamill, aki a poszthoz egy pár napos New York Times cikk linkjét is csatolta, aminek az a címe, hogy 

A Facebook azt mondja, hogy továbbra is engedi a hazudozást a politikai hirdetésekben.

A Facebook viselkedését a választási év is magyarázhatja, az amerikai elnökjelölt-jelöltek ugyanis már most óriási összegeket költenek el a platformon. Az év elején volt olyan nap, amikor Michael Bloomberg, a jelöltversenybe demokrata színekben beszálló milliárdos 24 óra óra alatt egymaga több, mint 800 ezer dollár értékben adott fel politikai fb-hirdetést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér