A felrobbant vegyiüzem teteje három kilométerre repült és ölt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két halálos áldozata és legkevesebb négy sérültje van a kelet-spanyolországi Tarragona városa melletti petrolkémiai üzemben történt keddi robbantásnak. A BBC beszámolója szerint egy férfi a robbantástól három kilométerre fekvő otthonában vesztette életét. Házára egy közel egy tonnás vasdarab zuhant, az épület összedőlt. Szemtanúk szerint az üzem tetejének egyik darabja úgy csapódott be, mint egy bomba. 

A hatóságok szerint a robbanás következtében nem kerültek mérgező anyagok a levegőbe. A detonáció okát egyelőre nem tudni pontosan. Az üzemben nagy mennyiségben állítanak elő etilén-oxidot, amelyet egyebek mellett fagyállókban, oldószerekben, festékekben, műanyag termékekben alkalmazott propilén-glikol készítésénél használnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!