Fürjes a kormányzat fővárosi csapatába igazolná le Vitézyt

"A kormány szándéka, hogy a január végi kormányülésen szeretnék az Egészséges Budapest program keretében 10 milliárdot adjon a fővárosi járóbetegellátásra. Ennek elosztásáról egy szerda délutáni egyeztetésen javaslatot kért Karácsony Gergely főpolgármestertől," jelentette ki az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Budapestért és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs hozzátette: abban már megegyeztek, hogy a pénzt elsősorban a várólisták, a diagnosztikai, CT-, MR-berendezésekre várakozók listájának a rövidítésére költik.

"Sőt, azt látjuk, hogy akár meg is oldható, hogy ne kelljen a budapestieknek várakozni a vizsgálatokra,"

tette hozzá.

A kormányzat továbbviszi a Tarlós István által elkezdetett Budapestinfót, jelentette be Fürjes. Elmondása szerint az önálló kormányzati Budapest-politikának a fóruma lesz a rendszeres sajtótájékoztató, amit várhatóan Gulyás Gergely, Schneller Domonkos és Pokorni Zoltán fog tartani. 

Miután megtudta, hogy Vitézy Dávid nem vállalta a BKK vezetését, felhívta és Fürjes szerint 

tárgyalásban vannak arról, hogy a fővárossal foglalkozó kormányzati csapatban dolgozzon a jövőben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér