Nyolc településen is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap

Időközi választási dömping lesz a hétvégén: vasárnap nyolc településen választanak majd polgármestert, vagy egyéni választókerületi, illetve nemzetiségi képviselőket - közölte az MTI.

Polgármester-választás lesz:

  • a Pest megyei Inárcson,
  • a Tolna megyei Gyulajon,
  • a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban,
  • és a Vas megyei Döröskén.

Mindegyik településen azért, mert az októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között.

Képviselőket kell választani vasárnap

  • Budapest XXII. kerületében,
  • a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson,
  • a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéteren.

A Baranya megyei Nagybudméron három települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak, mert a képviselők száma a szükséges létszám alá csökkent. (Vasárnap egy román települési nemzetiségi választást is tartottak volna, Kecskeméten, ez azonban jelöltek hiányában elmarad, így itt legközelebb csak 2024-ben lehet nemzetiségi önkormányzatot alakítani.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér