"OK, boomer" - hangzott el az amerikai Legfelsőbb Bíróságon

„Ha jelentkezik valaki egy állásra, és boomernek hívja a munkáltató, azt be lehet perelni?” - tette fel a kérdést John Roberts, az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírája egy tárgyaláson, mire a terem röhögésben tört ki. Azért merülhetett ez fel, mert épp egy olyan ügyet tárgyaltak, amiben valakit az életkora alapján diszkriminálhattak, még ha konkrétan nem is volt szó boomerezésről. 

Fotó: Laure Boyer/Hans Lucas

Az „OK, boomer” pár hónapja még csak egy mémbeszólás volt, amit fiatalok mondanak a második világháború után született boomer generáció tagjainak, hogy letorkolják őket. A mém novemberben került be a mainstreambe, amikor Chloe Swarbrick 25 éves új-zélandi zöld képviselőnő egy  “OK, boomer”-rel tette helyre képviselőtársát. 

Valószínűleg ez az első alkalom, hogy bírósági tárgyaláson is elhangzott a kifejezés, ráadásul pont egy 64 éves, tehát boomer bíró szájából. Az állítása szerint diszkriminált nő ügyvédje a nevetés ellenére komolyan vette a kérdést, és ahhoz hasonlította a helyzetet, mintha valakit a származása alapján ítélnének meg egy állásinterjún. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó