"OK, boomer" - hangzott el az amerikai Legfelsőbb Bíróságon

külföld
2020 január 16., 10:35

„Ha jelentkezik valaki egy állásra, és boomernek hívja a munkáltató, azt be lehet perelni?” - tette fel a kérdést John Roberts, az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírája egy tárgyaláson, mire a terem röhögésben tört ki. Azért merülhetett ez fel, mert épp egy olyan ügyet tárgyaltak, amiben valakit az életkora alapján diszkriminálhattak, még ha konkrétan nem is volt szó boomerezésről.

photo_camera Fotó: Laure Boyer/Hans Lucas

Az „OK, boomer” pár hónapja még csak egy mémbeszólás volt, amit fiatalok mondanak a második világháború után született boomer generáció tagjainak, hogy letorkolják őket. A mém novemberben került be a mainstreambe, amikor Chloe Swarbrick 25 éves új-zélandi zöld képviselőnő egy “OK, boomer”-rel tette helyre képviselőtársát.

Valószínűleg ez az első alkalom, hogy bírósági tárgyaláson is elhangzott a kifejezés, ráadásul pont egy 64 éves, tehát boomer bíró szájából. Az állítása szerint diszkriminált nő ügyvédje a nevetés ellenére komolyan vette a kérdést, és ahhoz hasonlította a helyzetet, mintha valakit a származása alapján ítélnének meg egy állásinterjún. (BBC)