A konzervatív frakció tárt karokkal várja a Fideszt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Derk Jan Eppink, az Európai Parlament Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció­jának vezetőhelyettese, a bevándorlásellenes Fórum a Demokráciáért politikusa adott interjút a kormányközeli Magyar Nemzetnek, melyben sok szó esett a Fidesz esetleges csatlakozásáról is.

A holland politikus azt mondta, csodálkozik, hogy a Fidesznek hogy nincs még elege abból, hogy a Európai Néppárt állandóan „bűnbakot csinál” belőlük. „A közép-európai rosszfiú szerep az övék” - mondta. „Ami az ECR-t illeti, mi Lengyelországot és Magyarországot is támogatjuk, és meggyőződésünk, hogy a bevándorlásellenes álláspontjuk miatt vannak állandó ostrom alatt” - tette hozzá.

A kérdésre, hogy tervezik, hogy pótolják valahogy a brexit miatt távozó briteket a frakcióban, és tárgyalnak-e már a Fidesszel, azt felelte, „tárt karokkal várjuk őket, ha tényleg csatlakozni szeretnének”. Mint mondta, ennek megvan a folyamata és jelezni kell a szándékot. „Bár nem voltam ott, amikor Orbán Viktor nemrég Varsóban tárgyalt Jarosław Kaczyńskivel, csodálkoznék, ha nem került volna szóba az ügy” - mondta Eppink. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér