Szexuális erőszak gyanújával letartóztatták a kunágotai lelkészt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Beol azt írja, a bíróság egy hónapra letartóztatta H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás, és a gyanúsított a lap több forrása szerint is a kunágotai református lelkész, akit az egyház január 9-én felfüggesztett.

A rendőrök december 31-én a nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit.

A református egyház közölte: „A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól. Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat.”

A Gyulai Törvényszék közölte: az ügyben a bíróság pénteken véglegessé vált végzésével elrendelte H. G. letartóztatását egy hónapra. A másodfokú bíróság szerint ugyanis csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást (főleg a tanúk befolyásolásával) ne nehezítse/akadályozza. (Beol)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér