Februártól összeomolhat a budapesti szemétszállítás, ha Orbán nem tartja magát a megállapodáshoz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kasszája csaknem üres, tartalékok maximum február eleje-közepéig vannak, nyilatkozta Mártha Imre, az FKF új felügyelőbizottsági elnöke a Népszavának.

A pénzhiány abból adódik, hogy az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., vagyis a kukaholding továbbra sem utalta el azt a 10 milliárd forintot a cégnek, ami a budapestiek 27 milliárd forintos szemétdíjából járna. 

Mindezért Orbán Viktor is felelősségre vonható, ugyanis ő még 2018-ban állapodott meg Tarlós Istvánnal, hogy a kukaholding el fogja utalni a pénzt, ez azonban azóta sem történt meg. Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár szerint ők a főpolgármester értésére adták, hogy sem szerintük, sem a kukaholding szerint nincs tartozásuk a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. felé, ugyanis a 2019-es számlát még be sem nyújtották.  

Karácsony Gergely főpolgármester szerint viszont volt egy megállapodás a díjról, amit, ha nem fizetnek ki, akkor megszűnik a szemétszállítás a fővárosban.

Frissítés: 

Az Index szerint Fürjes azt is mondta, hogy:

amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget a Fővárosi Közterület-Fenntartó (FKF) Zrt.-nek.

Az FKF cégvezetője, Mártha Imre reakciójában közölte, hogy amennyiben a kukaholding valóban nyitott a rendezésre, 2-3 napon belül ki tudják állítani a számlát. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér