Jönnek a Netflixre a Studio Ghibli filmjei

FILM
2020 január 20., 14:49
comments 12

Jó darabig az volt a válasz a sokakat feszítő kérdésre, azaz hogy mikor kezdik streamelni a Studio Ghibli alkotásait, hogy soha. Aztán tavaly jött a hír, hogy de mégis, de sajnos csak Amerikában, az HBO Max kínálatában lesznek elérhetők a japán stúdió filmjei 2020 tavaszától.

Most azonban a Variety azt írja, hogy a Netflix felveszi kínálatába 21 filmjüket, köztük olyan remekműveket, mint az Oscar-díjas Chihiro, a Kiki – A boszorkányfutár a Totoro – A varázserdő titka, vagy a csodálatos A vadon hercegnője (Azaz Princess Mononoke - egy bizonyos megközelítésben Plankó Gergő utazóblogján is írt a filmről.)

Princess Mononoke
photo_camera Princess Mononoke

A filmeket eredeti nyelven, japánul lehet nézni feliratozva. Mindenhol elérhető lesz, kivéve az Egyesült Államokat, Kanadát és Japánt.

"Ebben a korban és ezekben a napokban különböző nagyszerű módokon lehet elérni a közönséget. Hallgattunk a rajongóinkra és meghoztuk a döntést, hogy streamelni fogjuk a filmjeinket. Reméljük, hogy így az emberek az egész világon felfedezik a Studio Ghibli világát" - olvasta fel a stúdió közleményét Toshio Suzuki producer.

A Studio Ghibli neve egy a rajzfilmes világ egyik korszakos zsenijével, Mijazaki Hajaóval (Hayao Miyazaki). Róla visszavonulásakor írt egy nagyon szépet Tbg kollégám, akkor még nem lehetett tudni, hogy unokája kedvéért még egy film erejéig visszatér.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.