Jönnek a Netflixre a Studio Ghibli filmjei

Jó darabig az volt a válasz a sokakat feszítő kérdésre, azaz hogy mikor kezdik streamelni a Studio Ghibli alkotásait, hogy soha. Aztán tavaly jött a hír, hogy de mégis, de sajnos csak Amerikában, az HBO Max kínálatában lesznek elérhetők a japán stúdió filmjei 2020 tavaszától.

Most azonban a Variety azt írja, hogy a Netflix felveszi kínálatába 21 filmjüket, köztük olyan remekműveket, mint az Oscar-díjas Chihiro, a Kiki – A boszorkányfutár a Totoro – A varázserdő titka, vagy a csodálatos A vadon hercegnője (Azaz Princess Mononoke - egy bizonyos megközelítésben Plankó Gergő utazóblogján is írt a filmről.)

Princess Mononoke

A filmeket eredeti nyelven, japánul lehet nézni feliratozva. Mindenhol elérhető lesz, kivéve az Egyesült Államokat, Kanadát és Japánt.

"Ebben a korban és ezekben a napokban különböző nagyszerű módokon lehet elérni a közönséget. Hallgattunk a rajongóinkra és meghoztuk a döntést, hogy streamelni fogjuk a filmjeinket. Reméljük, hogy így az emberek az egész világon felfedezik a Studio Ghibli világát" - olvasta fel a stúdió közleményét Toshio Suzuki producer.

A Studio Ghibli neve egy a rajzfilmes világ egyik korszakos zsenijével, Mijazaki Hajaóval (Hayao Miyazaki). Róla visszavonulásakor írt egy nagyon szépet Tbg kollégám, akkor még nem lehetett tudni, hogy unokája kedvéért még egy film erejéig visszatér.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.