Jönnek a Netflixre a Studio Ghibli filmjei

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jó darabig az volt a válasz a sokakat feszítő kérdésre, azaz hogy mikor kezdik streamelni a Studio Ghibli alkotásait, hogy soha. Aztán tavaly jött a hír, hogy de mégis, de sajnos csak Amerikában, az HBO Max kínálatában lesznek elérhetők a japán stúdió filmjei 2020 tavaszától.

Most azonban a Variety azt írja, hogy a Netflix felveszi kínálatába 21 filmjüket, köztük olyan remekműveket, mint az Oscar-díjas Chihiro, a Kiki – A boszorkányfutár a Totoro – A varázserdő titka, vagy a csodálatos A vadon hercegnője (Azaz Princess Mononoke - egy bizonyos megközelítésben Plankó Gergő utazóblogján is írt a filmről.)

Princess Mononoke

A filmeket eredeti nyelven, japánul lehet nézni feliratozva. Mindenhol elérhető lesz, kivéve az Egyesült Államokat, Kanadát és Japánt.

"Ebben a korban és ezekben a napokban különböző nagyszerű módokon lehet elérni a közönséget. Hallgattunk a rajongóinkra és meghoztuk a döntést, hogy streamelni fogjuk a filmjeinket. Reméljük, hogy így az emberek az egész világon felfedezik a Studio Ghibli világát" - olvasta fel a stúdió közleményét Toshio Suzuki producer.

A Studio Ghibli neve egy a rajzfilmes világ egyik korszakos zsenijével, Mijazaki Hajaóval (Hayao Miyazaki). Róla visszavonulásakor írt egy nagyon szépet Tbg kollégám, akkor még nem lehetett tudni, hogy unokája kedvéért még egy film erejéig visszatér.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.