Nyomozás indul a tüntetőt brutálisan összeverő francia rendőr ügyében

Végigsöpört a közösségi oldalakon egy videó, melyen egy francia rendőr egymás után többször ököllel üti egy tüntető arcát. Az ügyben nyomozás indul - írja a BBC.

A felvételen látszik, hogy a párizsi sárgamellényesek szombati tüntetésén a rendőr a földön fekvő férfit üti nagy erővel. A videót egy másik tüntető készítette. 

A kormányellenes sárgamellényesek 2018 novembere óta sorozatosan demonstrálnak Franciaország több városában. Ezek a tüntetések gyakran erőszakba torkolltak. A legutóbbi, szombati megmozduláson is összecsaptak a rendőrök és a demonstrálók, nagyjából hatvan embert le is tartóztattak.

A párizsi ügyészség hivatala vasárnap közölte, hogy a videón látható jelent miatt nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, hogy a rendőr szándékosan, közfeladatot ellátó személyként lépett-e fel ilyen erőszakosan. A párizsi rendőrség arra kérte a tüntetéseket felügyelő szerveket, hogy adjanak teljes hozzáférést az incidenssel kapcsolatos tudnivalókhoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér