Újabb verzióval állt elő a kormányhivatal arról, hogy mi is épül a föld alatt és fölött az Orbán-klán hatvanpusztai uradalmán

POLITIKA
2020 január 20., 07:07

Újabb különös csavar a Hadházy Ákos független képviselő által leleplezett hatvanpusztai építkezés ügyében: a járási kormányhivatal egyik osztálya egy hete azt válaszolta az ügyben hónapok óta hiába érdeklődő képviselőnek, hogy az Orbán Viktor családja által használt birtokon épülő, becslésre ezer négyzetméter körüli, részben föld alatti építmény nem más lesz, mint porta.

Látva a helyszínről készült légifotókat, az egészen bizonyosnak látszott, hogy a készülő valami a valóságban egészen biztosan nem porta lesz.

Hadházy egy friss fb-posztban arról ír, hogy a kormányhivatal egy másik osztálya most teljesen más verzióról tájékoztatta. Eszerint majorság és kiegészítő épületeinek felépítésére kaptak engedélyt Orbánék. 

Épül-szépül a hatvanpusztai major, a gigantikus földmunkákkal a fehérvári járási kormányhivatal szerint egy új gazdasági portaépület alapjait ásták ki.
photo_camera Épül-szépül a hatvanpusztai major, a gigantikus földmunkákkal a fehérvári járási kormányhivatal szerint egy új gazdasági portaépület alapjait ásták ki. Fotó: Hadházy Ákos/Facebook


Hadházy szerint “ez csak első olvasásra kevésbé meredek és kínos, mint az eredeti “porta” verzió.” A képviselő nehezen tudja elképzelni, hogy “mit keresnek MAJORSÁG KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEI A FÖLD ALATT.”

link Forrás

Hadházy bejegyzésében ezek után azt fejtegeti, hogy a majorság szó mai jelentése “mezőgazdasági gazdálkodási központ, egy nagyobb gazdaság, mezőgazdasági üzem, rendszerint a településen kívül, a hozzá tartozó földekkel, ahol gazdasági épületek (istállók, magtárak) és más építmények, esetleg lakóházak vannak.”

Csakhogy, mint megjegyzi, 

“csak az a gond, hogy az a bizonyos 10 ezer hektár (közte a Hatvanpusztát körülvevő földek) nem az övék, hanem nagyobbrészt a Mészáros családé... Persze, mindent meg lehet oldani.”

A hatvanpusztai birtok esetében eleve igencsak összefolyt, hogy mi Orbán Viktoré, mi a családjáé és mi Mészáros Lőrincé. A területet az elmúlt években papíron Mészáros Lőrinc bérelte Orbán apja, Orbán Győző cégétől. De ott tartották Orbán Viktor kutyáját és több beszámoló szólt arról, hogy a birtokot a miniszterelnök és családja használja. A telket birtokló céget, a CZG Kft-t tavaly végelszámolással megszüntették. Hadházy szerint “az ingatlan előbb kikerült belőle: Orbán Győző lényegében megvette saját magától. Ezek után kezdődött a nagy építkezés.”