Erzsébetváros talált tárgyként kezeli, begyűjti a járdán parkoló elektromos rollereket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután nagyon sok panasz érkezett Erzsébetváros önkormányzatához az elhagyott, a gyalogos forgalmat akadályozó elektromos rollerek miatt, a kerület úgy döntött, hogy

az így elhagyott és talált rollereket begyűjtik és a jegyző talált tárgyként veszi nyilvántartásba.

A jogos tulajdonos jelentkezéséig gondoskodnak az őrzött tárolásról. A kerület a döntését azzal indokolta, hogy a helyzet normalizálására törekednek, illetve így hívnák föl a figyelmet "a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára."

"Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben,"

írják Erzsébetváros honlapján.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér