Felpörgött a győri kampány: delfinárium, ingyenes parkolás, új kezdet

Vasárnap tartanak időközi polgármester-választást Győrben, miután Borkai Zsolt lemondott tisztségéről. A megmérettetésen hat jelölt indul, a fideszes Dézsi Csaba András és az ellenzéki Pollreisz Balázs mellett még négyen. Az utóbbi napokban ők is felpörgették a kampányt.

Géber József, Mi hazánk

"Alapvető dolog az, hogy egy fajta elszámolás, elszámoltatás, egy fajta új kezdetnek az alapját megteremtsük," mondta. A GyőrpluszTV beszámolója szerint hozzátette:

"ehhez mindenképpen az kell, hogy az előző történéseket itt Győrben, mindenképpen, hát magunk mögött hagyjuk, és ne cipeljük magunkkal tovább."

Hajnal János, független, a Turul Tanács támogatásával

A budapesti vállalkozó korábban sosem politizált, most felkérték, azért indul. Tizenkét pontból álló programot állított össze, amiben többek közt azt ígéri, hogy 

megduplázza az orvosok és az ápolók számát Győrben, miközben ingyenessé teszi a parkolást.

Balla Jenő, Összefogás Győrért 

Nem fideszes, nem szocialista, egyszerűn civil, áll plakátján. A civil jelölt szerint

"el kell gondolkodni, hogy olyan látványosokat kell Győrbe hozni, ami nem szokványos. Ilyen a delfinárium, ami a környéken nincsen."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.