Greta Thunberg: Ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt

"Alapvetően semmi sem változott, ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt," jelentette ki Greta Thunberg az 50. Világgazdasági Fórum nyitónapján Davosban. Szerinte a világ döntéshozói semmit sem tettek, a világ szén-dioxid-kibocsátása nem csökkent. 

Egy valami történt: létrejött egy globális mozgalom, aminek fiatal tagjai tüntetésekkel hívják fel a civilizációt fenyegető veszélyre, 

mondta. De ez még mindig nem sarkallta arra a vezetőket, hogy olyan intézkedéseket tegyenek, amiknek érezhető, érdemi hatásaik vannak. A svéd aktivista szerint ahogy a politikusok, úgy a média sem veszi elég komolyan, hogy milyen közel és milyen nagy a baj. 

A négynapos, péntek estig tartó 50. Világgazdasági Fórum kiemelt témája a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem. (AFP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.