Greta Thunberg: Ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Alapvetően semmi sem változott, ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt," jelentette ki Greta Thunberg az 50. Világgazdasági Fórum nyitónapján Davosban. Szerinte a világ döntéshozói semmit sem tettek, a világ szén-dioxid-kibocsátása nem csökkent. 

Egy valami történt: létrejött egy globális mozgalom, aminek fiatal tagjai tüntetésekkel hívják fel a civilizációt fenyegető veszélyre, 

mondta. De ez még mindig nem sarkallta arra a vezetőket, hogy olyan intézkedéseket tegyenek, amiknek érezhető, érdemi hatásaik vannak. A svéd aktivista szerint ahogy a politikusok, úgy a média sem veszi elég komolyan, hogy milyen közel és milyen nagy a baj. 

A négynapos, péntek estig tartó 50. Világgazdasági Fórum kiemelt témája a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem. (AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér