4 év javítóintézetet kapott a szüleit megkéselő lány

bűnügy
2020 január 23., 15:52

A Budapest Környéki Törvényszék 4 év javítóintézeti nevelésre ítélte azt a fiatal lányt, aki tavaly a Pest megyei Csemőn megkéselte az apját és a nevelőanyját.

A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott 2019. január 24-én reggel a csemői otthonában egy meghiúsult szökési kísérlet után szóváltásba keveredett az egyik családtagjával, majd „Megöllek titeket!” felkiáltással kést fogott, és az édesapját egyszer mellbe, az ő segítségére siető mostohaanyját pedig egyszer vesetájékon szúrta.

A tovább támadó vádlottat a megsérült apja és egy másik ember fegyverezte le. A kiérkező hatóságok a lányt előbb egy ceglédi, majd egy fővárosi pszichiátriára szállították, később javítóintézetbe került.

A fiatal lány és ikertestvére viselkedése miatt a sértettek korábban már többször pszichiáterhez fordultak, ennek annyi eredménye lett, hogy nyugtatót írtak fel a gyerekeknek. A szülők többször hívtak mentőt, rendőrt, már 2018 őszén kérték a gyámhivatalt, hogy a gyerekeket helyezzék el a családtól máshová. A késelés előtti hetekben többször intézkedett a családnál a gyámhatóság és a rendőrség.

A Budapest Környéki Törvényszék elsőfokú ítéletében a lányt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek mondta ki, és 4 évre elrendelte javítóintézeti nevelését. A vádlott legkorábban a javítóintézeti nevelés felének letöltése után bocsátható el ideiglenesen az intézetből. Fellebbezés nem volt, az ítélet jogerős. (MTI)