Bántalmazó férjét késelte meg egy hódmezővásárhelyi nő, mindkettejük ellen büntetőeljárás indult

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Hosszú ideje családon belüli erőszak áldozata volt az az asszony, aki január 3-án egy 18 centis késsel leszúrta férjét Hódmezővásárhelyen. A nő ellen a Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt emelt vádat, de a férfi ellen is eljárás indult kapcsolati erőszak büntette miatt.

Az esetről csütörtök délelőtt adott ki közleményt a Csongrád Megyei Főügyészség, hozzátéve: a büntetőeljárások nyomán jelzést tettek a megyei kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala felé is, hogy gondoskodjanak a házaspár által nevelt három gyerek védelembe helyezéséről.

A szülők között hosszú ideje tartó konfliktus ugyanis mindvégig a gyerekek előtt zajlott, a férj ittasan rendszeresen trágár kifejezéseket használva vitatkozott feleségével, többször életveszélyesen megfenyegette és tettleg is bántalmazta őt. Ez a folyamatos erőszak vezetett végül ahhoz hogy a nő mellkastájon háromszor is megszúrta férjét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az illetékes járási hivatal a három kiskorú gyerek közül az egyiket nevelőszülőhöz helyezte, másik két testvére védelembe vételéről még intézkednek, miközben vér szerinti édesapjuk vette magához őket. 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség kezdeményezte a férj távolságtartását a feleségétől.