Betiltották a neonáci csoportot, aminek köze lehetett egy német politikus meggyilkolásához

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mobiltelefonokat, számtógépeket és szélsőjobboldali szimbólumokat foglaltak le Németországban a Combat 18 nevű neonáci szerveződéstől, melynek tagjai „Adolf Hitler munkacsoportjának” nevezték magukat, írja a Deutsche Welle

Horst Seehofer belügyminiszer csütörtöki döntése értelmében be is tiltották őket, miután reggel hat különböző tartományban, köztük Hessenben, Türingiában és Észak-Rajna-Vesztfáliában tartottak házkutatásokat. A tiltás értelmében a tagok nem tarthatnak gyűléseket, és nem használhatják a logójukat. 

A gyanú szerint a csoportnak köze lehetett Walter Lübcke német politikus tavaly júniusi, kasseli meggyilkolásához is

Robin Schmiemann, a Combat 18 egyik vezetőjeFotó: David Speier/NurPhoto

A Combat 18-at 1992-ben alapították Nagy-Britanniában, a 18 pedig az ábécé első és nyolcadik betűjére, vagyis az A-ra és a H-ra, Adolf Hitler monogramjára utal. Németországban húsz tagjuk lehetett, vezetőik a Kassel közeléből származ Stanley Röske és a dortmundi Robin Schmiemann voltak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó