Egy nap alatt két iskolabusz-baleset történt Németországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Súlyos balesetet szenvedett reggel egy iskolabusz a türingiai Eisenach közelében, két 8 éves diák meghalt, 5 ember súlyosan, 15 pedig könnyebben megsérült – közölte a német rendőrség.

A sofőr szintén megsérült, sokkos állapotba került. A diákok a berkai általános iskola második osztályának tanulói. A gyerekek kimentéséhez a buszt meg kellett emelni.

Az előzetes vizsgálatok szerint nincs arra utaló jel, hogy a jármű műszaki hiba, vagy a sofőr hibája miatt szenvedett volna balesetet. A busz megcsúszott a síkos macskaköveken, és hátrafelé legördült egy lejtőn, miközben többször átfordult a tengelye körül, és végül az oldalán állapodott meg – közölte Günther Lierhammer, a türingiai rendőrség vezetője Gothában.

Fotó: Swen Pförtner/dpa Picture-Alliance/AFP

Reggel Felső-Bajorországban is balesetet szenvedett egy iskolabusz. A sofőr súlyosan, 9 gyerek pedig könnyebben vagy közepesen sérült meg, A jármű eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról Schnaitsee és Obing települések között, és egy fának ütközött. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér