Mínusz 10 fokról akár plusz 9 fokig is melegedhet az idő a hétvégén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hétvége első felében néhol akár mínusz 10 fok körüli értékek is lehetnek, majd mérséklődik a hideg. Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, máshol akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Turisták a napsütésben a Városligeti-tónál 2017. december 25-én.Illusztráció: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Péntek

Az éjszaka képződött köd helyenként csak lassan oszlik, szakadozik fel, de máshol a kezdeti párásság után napos idő valószínű kevés felhővel. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos területeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire 1 és 5 fok között várhatók, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hűvösebb is lehet.

Szombat

A köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a kezdetben napos tájakon – nagyobb eséllyel délen – is megnő. Helyenként ónos szitálás előfordulhat, majd délután délnyugat felől elszórtan gyenge esőre lehet számítani. A leghidegebb órákban mínusz 8 és 1 fok között, napközben 0 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz melegebb.

Vasárnap

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, vékonyabb felhőzet, napos időszakok inkább csak délen lehetnek. Elszórtan kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és 3, a legmagasabb hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű, délen lesz melegebb. (MTI/OMSZ)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!