Terrorizálta társait, egyiküknek még a gyógyszereit is elszedte egy elítélt az egri börtönben

bűnügy
2020 január 23., 13:18

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves ózdi férfival szemben, aki lopás bűncselekménye miatt töltött büntetése közben  

erőfölényét kihasználva rendszeresen megfélemlítette és terrorizálta azokat a nála gyengébb fizikumú elítélteket, akikkel közös zárkába került.

Az eset a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Egerben történt, és több sértettje van: egyik zárkatársának a hazulról érkezett csomagját vette el a vádlott, benne cigarettával, tisztálkodási szerekkel és ruhákkal. Amikor a tulajdonosa visszakérte a csomag tartalmát, a férfi még meg is pofozta őt.

Egy másik zárkatársának a kifejezetten neki felírt gyógyszereit is el akarta venni a férfi, de az, mivel tiltakozni nem mert, inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettákat.

Ezután azonban még hónapokig nélkülöznie kellett a gyógyszereit, mert a vádlott minden egyes alkalommal elvette tőle, és maga szedte be őket.

Harmadik zárkatársukat fenyegetéssel arra kényszerítette a terrorizáló fogvatartott, hogy hosszabb időn át mosson rá, és mosogassa el az edényeit is.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntettével és egy rendbeli kényszerítés bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt, aki most egy észak-magyarországi fegyintézetben folytatja büntetését.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – a bűncselekmény beismerése esetén – főbüntetésül tíz év fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, és állapítsa meg, hogy ennek letöltése közben nem bocsájtható majd feltételes szabadságra. (Ügyészség)