Betörő testvérpárt fogtak a rendőrök

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Százmillió forintnál is nagyobb értékben zsákmányolt készpénzt és ingóságokat egy betörő testvérpár a Somogy megyei rendőrök gyanúja szerint. A 36 és 43 éves gyanúsítottak kilétére egy december végi balatonlellei és balatonszemesi betörés után derült fény.

A rendőrök szerint a Pest megyei illetőségű testvérpár jó anyagi körülmények között élő emberek otthonait fosztogatta a háziak távollétében.

A hatóságok nyolc helyszínen tartottak házkutatásokat, ezek során luxusórákat, ékszereket, aranytollat, érmegyűjteményt és még egy nagy értékű lopott gépjárművet is találtak.

A tolvajok borssal szórták meg és sárral kenték össze az ellopott luxusautót, hogy eltüntessék a nyomaikat.Fotó: Magyar Rendőrség - közkincs,

A gyanúsítottak igyekeztek eltüntetni a nyomaikat, a lopott kocsi utasterét ezért például borssal szórták be és sárral összekenték. De azonosításukhoz mégis az egyik tetthelyen talált anyagmaradványokból nyert DNS, a cipőik lenyomata és a biztonsági kamera felvétele segítette.

A két férfit nagyobb és jelentős értékre dologi erőszakkal elkövetett lopással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A rendőrség emellett folytatja a nyomozást, hogy feltárja, pontosan hány helyen, hány ember sérelmére követtek el betöréseket, ezért várják a további sértettek jelentkezését. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér