Egy miskolci férfi összehugyozott 60 kg kelkáposztát, 50 kg fejeskáposztát, 30 kg sárga burgonyát, 12 kg édesburgonyát és 5 kg céklát

Illusztráció: Stephanie Vacher/Flickr CC BY NC-ND 2.0

Rongálás vétség megalapozott gyanújával folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 20 éves helyi férfival szemben, aki szombaton 14 óra körül egy miskolci élelmiszerboltban a zöldségespultnál könnyített magán – írja a police.hu, nem feloldva a rejtélyt, hogy kis vagy nagy dologról van-e szó.

A férfi dolga végeztével az alábbi tételeket tette eladhatatlanná:

  • 60 kilogramm kelkáposzta,
  • 50 kilogramm fejeskáposzta,
  • 30 kilogramm sárga burgonya,
  • 12 kilogramm édesburgonya,
  • 5 kilogramm cékla.

Összesen 160 kg zöldség ment a levesbe (illetve nem ment).

A Miskolci Rendőrkapitány bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni az ügyet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.