Rendőrök segítségével vettek el egy 4,5 hónapos babát egy családtól

Rendőrök segítségével sikerült csak a gyámhivatalnak anyakönyveztetni egy 4,5 hónappal ezelőtt otthon született gyereket Dusnokon, akinek a szülei azért fordítottak hátat a hatóságoknak, mert természetes úton akarják a gyereket felnevelni.

Az esetről az RTL Klub híradója számolt be, a tévének sikerült megszereznie az apa által készített felvételeket a rendőri akcióról.

A rendőri segítségre azért volt szükség, mert korábban már kiszállt a gyámhivatal a szülők címére, de akkor a család segítségére sietett tucatnyi ismerős megakadályozta, hogy a gyámhivatal a hatályos jogszabályok alapján eljárjon.

A baba tavaly szeptemberben született meg otthon, a szülők azóta csak egyszer vitték be a kalocsai kórházba, más egészségügyi intézményben sem jelentek meg vele, így nem is anyakönyvezték és a kötelező védőoltásokat sem kapta meg. 

A szülők a tévének azt mondták, elvesztették a bizalmukat a hivatalokban, de hajlandóak együttműködni a hatóságokkal. (RTL Klub)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér