Egy időgéppel iderepített, bebalzsamozott kommunista könnyűzenei szerkesztő írhatta az MTI hírét a Grammy-ről

ÉLET
2020 január 27., 08:56

Álfiatal és fiatal olvasóink szerencséjükre már nem emlékezhetnek azokra az időkre, amikor a hivatalos magyar tömegtájékoztatásban a száz évvel korábbi vernegyulázás utóhatásaként minden popszám, sőt együttes nevét is lefordították magyarra. Ezek az idők a Kádár-kor évei voltak. De az MTI ma igazi időutazással ajándékozta meg a magyar boomereket, egycsapásra visszaröptetve őket a gyerekkorukba. 

A magyar idő szerint hétfőre virradóra tartott Grammy-gáláról ugyanis az alanti módon számolt be az állami hírügynökség. 

A “Mer’ szeretlek”-ért és a "countrymuzsika-rapper"-ért jár a Magas Ötös! Azért viszont csúnya fekete pontot írunk be az ellenőrzőbe, hogy olyan alapdolgokat nem fordítottak le magyarra, mint a 

  • ritmus és kékek
  • Kis Nas
  • ország énekes
  • Gágá Hölgy

"Összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy (Rosszfiú) című számért.
A további díjazottakat közül Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője hármat is elnyert, köztük a legjobb városi kortárs lemezért járót (címe: Cuz I Love You - Mer' szeretlek) és a legjobb egyéni pop előadásét.

A 18 éves Billie Eilish pop albumáért kapott Grammyt, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Mikor mind elalszunk, hol járunk?) című lemezért.

A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus country énekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road (Öreg városi út) címűért járó Grammyt.

A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper. Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett."