Lezuhant egy utasszállító Afganisztánban

A repülőgép 83 személlyel a fedélzetén zuhant le. A járat Heratból tartott Kabulba, és egy olyan területen, Ghazni tartományban csapódott a földbe, melyet a Talibán tart ellenőrzése alatt. A BBC híre szerint a repülőgép meghibásodott, és a földet éréskor kigyulladt. Az első híradások szerint a gép az állami légitársaságé, az Ariana Afghan Airlines-é volt, a régió szóvivője ezt a helyi sajtónak cáfolta. 

Arról, hogy a szerencsétlenségnek vannak-e áldozatai, egyelőre nincs hír.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.