Nincs normális fűtés, kabátban tornáznak a gyerekek egy budapesti középiskolában

A 24.hu úgy értesült, hogy a XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon.

Egy diák azt mondta, a földszinti tantermekben gyakran 20 fok alatt van a hőmérséklet, a tornaterem öltözőjében pedig csak 16 fokot mértek. A tornatermekben is hideg van, így a tanulók a testnevelésórákon kabátban futnak és hajtanak végre gimnasztikai gyakorlatokat.

Az iskola épülete 2014 nyaránFotó: Google Street View

A diák azt mondta, reggelente gyakran úgy érkeznek meg a termekbe, hogy le vannak kapcsolva a radiátorok, egy másik gyerek szerint az osztályteremben általában behúzzák a függönyt, mert nagyon rossz az ablak, beengedi a hideget.

A lap kereste az igazgatót és a fenntartót is, miért nincs rendes fűtés, és mikor lesz, de még nem kaptak választ. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér