7 év börtönt kapott egy Zala megyei férfi, aki baseballütővel vágta fejbe a szeretője férjét

2020 január 28., kedd 18:22

Jogerősen 7 év szabadságvesztésre ítélték kedden azt a Zala megyei férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozott szeretője férjének, amikor azt egy baseballütővel fejbe vágta.

A Pécsi Ítélőtábla másodfokon meghozott határozatával az ügyészi indítványnak megfelelően súlyosbította a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi, a férfira 6 éves szabadságvesztést kiszabó ítéletét – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

Az eset 2017 júliusában történt a Zala megyei Borsfán, miután a nő a férjét elhagyva az anyjával együtt élő szeretőjéhez költözött. A férj és a szerető között feszült viszony alakult ki, telefonon üzengettek egymásnak. A férj egyszer az ismerőseit vitte autóval, és amikor a településen meglátta a felesége szeretőjét, megállt, és szóvá tette az üzenetváltásokat. A vita dulakodásig fajult, majd a szerető baseballütővel fejbe vágta a férjet, aki életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A dulakodásba a szerető anyja is beavatkozott: a kocsival időközben elinduló, majd újból megálló férj után téglát dobott, betörve az autó hátsó ablakát.

A vádlottak ezután megállapodtak abban, hogy a sérülést okozó többszörösen büntetett férfi helyett az anya testvére vállalja magára a bűncselekményt, míg a kocsi hátsó szélvédőjének betörését az anya 14 év alatti másik fia fogja magára vállalni. A férfi és anyja az eljárás során ennek megfelelően hamis vallomásokat tettek.

A vádlott férfi nem először hazudott a hatóságoknak: 2016 szeptemberében a letenyei rendőrőrsön tett valótlan bejelentése miatt egy falubeli férfit autólopás gyanúja miatt hallgattak ki. Emellett 2017 áprilisában az őrsön járőrként dolgozó rendőrt is megfenyegette a háza felgyújtásával.

A férfit a bíróság életveszélyt okozó testi sértés, hamis vád és zaklatás miatt 7 év szabadságvesztésre ítélte, és szintén 7 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az anyját a közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád és kiskorú veszélyeztetése miatt 1,5 év szabadságvesztésre ítélték 2 év próbaidőre felfüggesztve. (MTI)