A kormány legalább 1 millió(!) látogatót vár a 2021-es vadászati világkiállításra

természet
2020 január 28., 19:13

Legalább egymillió látogatót várnak a 2021-es vadászati világkiállításra, amit Budapest mellett négy vidéki helyszínen rendeznek meg jövő ősszel – mondta Kovács Zoltán, a rendezvényért felelős kormánybiztos Dortmundban az MTI-nek.

Összehasonlításképp: a Fővárosi Állat- és Növénykertnek egész évben van 1 millió látogatója, ennyit várnak három hét alatt a vadászkiállításra.

Kovács azt mondta, a rendezvény szervezése folyamatban van, az előkészületekkel időarányosan jól állnak. Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen fogják bemutatni, hogy mit tudnak és mit gondolnak a vadászatról.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (j) és Uwe Feile, a német Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a dortmundi Vadászat és kutya (Jagd Und Hund) kiállításon 2020. január 28-án.
photo_camera Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (j) és Uwe Feile, a német Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a dortmundi Vadászat és kutya (Jagd Und Hund) kiállításon 2020. január 28-án. Fotó: OWN/MTI/MTVA

Kitért arra, hogy a dortmundi rendezvényen – ami Európa legnagyobb vadászati kiállítása és vására – nemzetközi partnerek, kormányok és szakmai partnerek meghívását folytatták. A következő egy évben minden olyan nagyobb rendezvényen, vásáron részt vesznek, ami a vadászattal, a természettel, a horgászattal foglalkozik, pozicionálva ezzel a 2021-es rendezvényt. Több száz nemzetközi szervezetet és szereplőt terveznek megnyerni a 2021-es magyarországi világkiállításon való részvételre, annak népszerűsítésére 0 mondta.

Azt mondta, a Vadászati és Természeti Világkiállítás megrendezésére, az előkészületekre eddig kb. 6-7 milliárd forintot költöttek. Az esemény központi eleme a Hungexpo vásárközpontban megrendezendő hazai és nemzetközi vadászati kiállítás lesz. A 3 hétig tartó rendezvényen kívül sok más kiállítással, konferenciával és nemzetközi rangú eseménnyel is készülnek. A rendezvényen ezek mellett fontos szerepet kap a hal és vad gasztronómia és az ezekhez tartozó borkultúra bemutatása.

Kovács Zoltán a dortmundi vásár hivatalos megnyitóján azt mondta: Magyarország nagy örömmel vesz részt meghívott vendégként a dortmundi Jagd und Hund 2020 kiállításon. A vadászatnak kiemelt és felelősségteljes szerepe van az európai és a világ vadgazdálkodásában és a fenntartható természetgazdálkodás megtartásában. A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás központi témája lesz a természetmegőrzés fontosságára felhívni a figyelmet, valamint a fenntartható természethasználat népszerűsítése. A vadászat és a vadászok, a halászat és a halászok a kulturális örökség részei, a 2021-es világkiállítással az 1971-es vadászati világkiállítás 50. évfordulóján ismét a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet Magyarország – mondta.

photo_camera Fotó: Egy a természettel/OWN/MTI/MTVA

A kormánybiztos kedden megnyitotta a magyar standot is a dortmundi vásáron, amin közel 41 ország 800 kiállítója vesz részt. A 6 napos rendezvényre több mint 80 ezer látogatót várnak január 28. és február 2. között. (via MTI)