Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten

A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy a hétfői mérési eredményeken túl az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legújabb előrejelzése szerint már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, ezért Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte annak megszüntetését.

A Szent István-bazilika Budapesten 2017. január 2-án, miután akkor is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt.Fotó: Mohai Balázs/MTI

Bár a légszennyező anyagok hétfői szintje az elkezdődött javulás ellenére, a korábbi napokhoz hasonlóan „még nem volt problémamentes”, a kedd reggeli órákban esett eső hatására kitisztult a levegő – közölték.

Az OMSZ legújabb előrejelzése szerint a levegőminőség éjszaka is kiváló lesz, ami a következő két nap is így marad.

Karácsony köszönetet mondott mindenkinek (miután az eső kitisztította a levegőt)

Karácsony köszönetet mond azoknak, akik mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések és az autók használatát, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik önként csökkentették a légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Mivel a fővárosi légszennyezettségi helyzet kialakulásához hozzájárul az agglomerációs települések légszennyező hatása is, a főpolgármester külön köszöni, ha az agglomeráció településein élők, illetve a helyi önkormányzatok figyelemmel követték, és közreműködtek a saját településükön, szűkebb környezetükön túl fővárosi légszennyezettségi helyzet javításában is.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak, a fővárosi agglomerációban élők, illetve a fővárosba kocsival érkezők együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.