Bankokat kezdett rabolni egy magyar házaspár, mert nem tudták fizetni a család hiteleit

bűnügy
2020 január 29., 09:37

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik a vád szerint 2016 közepére jutottal el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket. 

Ekkor a férj elhatározta, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.2016. augusztus 18-án a férj egy Budapest, X. kerületében lévő bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több, mint kétmillió forint készpénz átadására kényszerítette a pénztárost, majd elmenekült a helyszínről.

Majd 2019 nyarán a házaspár már együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, a férj az autóban arcát részben eltakarta, majd a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközt az egyik alkalmazottra fogta, így követelte a készpénz átadását. Ezután a helyszínről a felsége által vezetett autóval elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból több, mint egymillió, míg 2019. július 1-én egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a Monori Járási Ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a Monori Járásbíróságon. (Ügyészség)

A címlapképen a a hasonló témájú Hell or High Water egyik jelenete.